Kedves Olvasó

Ezt a blogot azért készítettem el, hogy megosszam a hasonló érdeklődésű emberekkel az akvarisztikával illetve a terrarisztikával kapcsolatos tapasztalataimat. A hobbi és e két témakör szeretetét előnybe részesítve szeretném minél teljesebbé és színesebbé tenni ezt a blogot azért, hogy a Kedves Olvasók is hasznát vehessék.

2010. szeptember 4., szombat

Muslica tenyésztés (házilag) II.

A muslica otthoni szaporításának több variációja is létezik. Vállalkozó kedvűek végigpróbálhatják mindegyiket, azonban szeretnék most egyet közülük kiemelni, ami szerintem nagyon hatásos és egyszerű megoldás arra, hogy otthon muslicát szaporítsunk. Ez a "banános" táptalaj.
A banán alapú táptalajnak is több fajtája van (szerzői jogokat nem sértünk, az interneten megtalálható mind :) ), ettől függetelnül a mi táptalajunk a következőkből "épül" majd fel:
  • 1 banán
  • kukoricadara
  • műanyag pohár (pl átlátszó pudingos pohár)
  • szivacs vagy harisnya darab (bármilyen légáteresztő anyag a pohár lefedésére)
  • rafia, keménypapír, tojástartó darabok (bármi amire a lárvák ki tudnak mászni, illetve amin a muslicák felkészülhetnek a  szomorú sorsukra, hogy ebéd lesz belőlük.)

A banánt összetörjük. Ezt megtehetjük egy kanál, villa vagy turmixgép segítségével is. Majd hozzáöntünk annyi kukoricadarát, hogy egy sűrű masszát kapjunk.


Az eredmény egy elég hatékony táptalaj, aminek még az illata is elfogadható.
Egy darab banán körülbelül 3-4 adag (pohár) táptalajhoz elegendő. Ha eltelik pár hét és úgy vesszük észre, hogy a táptalaj elkezd kiszáradni, akkor adjunk hozzá pár csepp vizet, csak arra vigyázzunk, hogy nehogy túl sokat, mert akkor a lárvák belefulladhatnak.
Érdemes minél többet csinálni, hogy a muslica utánpótlás folyamatos legyen .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése